top of page

Sobre Rellotges Falguera de sol i Volantí i pèndol

El que ens agrada de la nostra feina és estar envoltats de rellotges, envoltats d'aparells que ens diuen: "el temps passa, no el perdis, estàs a avui, ahir ja no hi és, ni tornarà, ara estàs a avui. .. aprofita-ho! "


Des de 1982, al Taller Falguera ens dediquem a l'estudi i construcció de rellotges de sol i al disseny i reproducció de rellotges mecànics antics, realitzats al nostre taller de manera totalment artesanal.


Les diferències entre els models de rellotges de sol que fem, no només són estètiques, sinó també tècniques: segons el model ens indiquen l'hora solar local, hora oficial, calendari, hora d'altres llocs del món.


Els rellotges mecànics que presentem estan inspirats en un model molt popular a tot Europa durant el Segle XVII (1630-1680) anomenat de Volantí, i han estat totalment realitzats tècnicament al nostre taller, construïts preferentment en fusta i ferro forjat de forma totalment artesanal.


Volem remarcar la importància que té per a nosaltres la part tècnica del nostre treball; és a dir, el fet que els rellotges que fabriquem donin l'hora amb la màxima precisió.

MANOS HACIENDO R SOL.JPG
Carpintería de madera en Ansia
bottom of page